HABERLER>GÜNCEL
24 Temmuz 2017 Pazartesi - 21:18

İzmir’deki  FETÖ davasında ortaya çıktı: Terör elebaşından kırbaçlı işkence!

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin davada şok detaylar çıktı.

İzmir’deki  FETÖ davasında ortaya çıktı: Terör elebaşından kırbaçlı işkence!

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin 144'ü tutuklu 271 sanığın yargılandığı davada tanık olarak dinlenen emekli subay İ.Ö, öğrencilik yıllarında örgüt elebaşı Fetullah Gülen ile aynı yurtta kaldığını, yaptıkları gürültüden rahatsız olan Gülen'in kendilerini yurdun mes Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'nde İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dönüştürülen salondaki duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayda alınan duruşmada, tanık olarak ifadesine başvurulan emekli subay İ.Ö. 1996'da geçirdiği trafik kazasının ardından malulen emekli olduğunu, 1978'de tanıştığı FETÖ'den örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in 2014'te yaptığı bedduanın ardından ayrılma kararı aldığını anlattı.

2014 Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ), FETÖ mensubu olduğunu bildiği Şener Topuç, Mehmed Nuri Başol, Hidayet Arı, Fatih Celalettin Sağır, Murat Aygün ve Eyüp Gürler'in albay rütbesinden tuğgeneralliğe terfi edildiğini öğrenmesinin ardından şaşırdığını dile getiren İ.Ö, bu isimlerin kendilerini gizleyerek nasıl general olduklarını hazmedemediğini söyledi.

Kara Harp Okulu'nda eğitim görürken örgütten ibadetlerin gizli yapılması yönünde talimat aldığını ancak buna karşın mescide giderek namaz kıldığını belirten İ.Ö, yıllarca kendilerini gizleyerek general olan devre arkadaşlarını gördükten sonra 9 Kasım 2014'te Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) ihbarda bulunarak bu isimlerin araştırılması talebinde bulunduğunu söyledi.

"BU DURUM BENİ ÜRKÜTTÜ"
BİMER'e yaptığı ihbarla ilgili eski Askeri Savcı Kurtuluş Kaya'ya ifade verdiğini, firari Kaya'nın FETÖ'cü olduğunu öğrenmesinin ardından şok geçirdiğini anlatan tanık İ.Ö, şöyle konuştu:

"İfademin sonunda da bu olayların tamamına şahit olduğumu lakin bunları ispat edemeyeceğimi üzerine basa basa Kaya'ya söyledim. Bunun üzerine savcı Kurtuluş Kaya yeterli delil olmadan suçlamanın tarafıma tazminat doğuracağını ve şikayet ettiğim şahısların her birinin ayrı ayrı 'mesnetsiz suçlamaya' istinaden tazminat davası açarak beni çok zor durumda bırakabileceklerini ifade etti. Bu durum beni ürküttü. Vereceğim ifadenin savcılık karşısında geçerli olduğunu, daha önce el yazım ile verdiğim ifadenin kanunen geçerli olmadığını söyleyerek ifadelerimde gerekirse tarafıma tazminat doğurmayacak şekilde değişiklik yapıp böylece zarar görmeden ifade verebileceğimi belirtti. Ben de buna istinaden yaşadıklarımı bire bir değil de duyumlarıma istinaden ifade ettiğimi belirterek savcının bana sormuş olduğu soruları üçüncü şahıslardan duymuş gibi anlattım."

Aralık 2015'te İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden bir emniyet müdürünün daveti üzerine İzmir'e giderek FETÖ ile mücadele kapsamında ifade verdiğini dile getiren İ.Ö, 15 Temmuz'un ardından BİMER'e ihbar ettiği askerlerin tutuklandığını görünce şaşırdığını belirtti.

"GÜLEN BİZİ YURDUN MESCİDİNE KİLİTLEDİ"
Konya'da yaşayan ailesinin isteği üzerine 13 yaşında İzmir'deki Akyazılı Erkek Öğrenci Yurdu'nda bir süre bulunduğunu, örgüt elebaşı Gülen'in de yurdun 5. katında kaldığını anlatan İ.Ö, "Yurdun spor salonunda, çorapları bir araya getirerek futbol maçı yapıyorduk. Gülen, bir gün bizim gürültüden rahatsız oldu. Bizi, yurdun mescidine kilitleyerek, başımıza da elinde kırbaç olan iri yarı birisini dikti. Gülen, bize 500 rekat namaz kılma cezası verdi. Bir süre namaz kıldıktan sonra belli bir rekatın ardından yorgunluktan bayıldım. Başımızdaki adam, elindeki kırbaçla ertesi gün bizi uyandırdı. Cezamın ardından yurttan kaçarak ailemin yanına gittim." beyanında bulundu.

Bu davanın tutuklu sanığı eski Bornova 57. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmed Nuri Başol'un da bu yurtta kaldığını öne süren İ.Ö. ifadesi sırasında zaman zaman öfkelendi ve ağladı.

İ.Ö'nün beyanının ardından söz alan tutuklu sanık Başol, tanığın öfkeli ve duygu sömürüsü yaparak ifade verdiğini, kendisini tanımadığını savunarak hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı yarına erteledi. (AA)

 

 
AK Parti İl Başkanlığı'nı işgal etmişlerdi: İşte karar!
 
CHP'li Öney: Deprem haberlerine anlam veremiyorum
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İl Başkanlığı'nı işgal etmişlerdi: İşte karar!
FETÖ'nün AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın işgal girişimine ilişkin ...
SGK’dan 20 yıllık emekliye büyük şok!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 75 yaşındaki 20 yıllık emekli Mustafa Demirci’nin, ...
Sokak sokak aranıyor ama bir türlü bulunamıyor!
Tekirdağ'da 5 gün önce evden ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan ...
 
Mezarlıkta çiftetelli oynayınca işten atıldılar...
Zonguldak'ın Ereğli İlçesi’nde, ’Toplum Yararına Çalışma Programı’ (TYÇP) ...
TSK o bölgede Türk bayrağını dalgalandırdı
Hakkari 3’üncü Piyade Tümen Komutanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin yaz etkinliklerine yoğun ilgi
Aydın Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezleri 2017 Yaz Etkinlikleri, 17 ...
 
Yeni dönem bugün başladı!
ABD uçuşlarında yaşanan elektronik cihazların THY uçaklarının kabinine ...
Bozdağ'dan flaş Almanya açıklaması
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Alman şirketleri iddialarına yanıt verdi.
Kos'ta ölen Kurtoğlu toprağa verildi
İstanköy'de ölen Sinan Kurtoğlu'nun cenazesi gözyaşlarıyla uğurlandı
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva